Video: Børn leger – ”Vi slagter børnene, kvinderne og de gamle mennesker”

En gruppe egyptiske drenge har optaget en video-sekvens hvor de spiller krigere fra Islamisk Stat, som er i gang med henrette nogle kristne.

 

Scenen skal forestille Islamisk Stats afdeling i Libyen, som skar hovederne af 21 egyptiske kristne koptere på stranden ud til Middelhavet.

 

En af drengene spiller rollen som leder. Han siger, mens han leger at kæppen i hans hånd er et sværd:

 

”Vi slagter børnene, kvinderne og de gamle mennesker” – herefter befaler han sine ”krigere” at udføre ”slagtningen”.

 

Videoen har skabt stor debat i medierne.

 

Ifølge psykolog Yasri Abdel Muhsen viser undersøgelser, at blot få timers intensiv undervisning kan påvirke børns adfærd i uheldig retning.

 

”Hvis børnene gentagne gange ser film, hvor Islamisk Stat henretter mennesker, så vil børnene begynde at efterligne ”heltene”, fordi de ønske at være som dem. Børn er disponeret for at efterligne,” fortæller psykologen til Al-Arabiya.

 

En kultursociolog Dr. Muna Ahmed Hussein siger til Al-Arabiya, at de egyptiske drenge i El-Mahalla er et symptom på den krise, der udspiller sig i det egyptiske samfund.

 

Hun vurderer, at de opvoksende generationer i stigende grad vil udvikle psykiske sygdomme, som følge af de forbrydelser de er vidne til.

 

Muna Ahmed Hussein refererer til, hvordan amerikanske soldater, der kæmpede i Irak kom tilbage og led af psykiske sygdomme på grund af drab, vold og den hyppige eksponering til at se lig og blod.

 

Læs også
Vi skal ikke give os selv skylden for muslimers radikale holdninger

”Tidligere forbød de fleste familier, at lade børnene se slagtning af kyllinger eller får, så det ikke ville blive påvirke børnenes mentalitet og deres følelser. Men nu, opfordrer familierne desværre deres børn til at se voldelige film og klip af ISIS,” siger kultursociologen.

 

 

Kilde: The Clarion Project

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…