Indlæg fra læserne – 3. august

Bankunion, nej tak!

Søren Skafte skriver 1. september, at det er positivt, at regeringen går ind for bankunionen. For så får VI indflydelse på opbygningen af bankunionen og formentlig lavere renter og større finansiel stabilitet.

 

Det er muligt, men samtidig mister vi herredømmet ikke bare over pengepolitikken, men også den finansielle politik.

 

F.eks. bliver vi tvunget til at medfinansiere nye hjælpepakker til Grækenland, og vi får også ørerne i maskinen, hvis økonomien bryder sammen i Frankrig, Italien eller Spanien. Desuden risikerer vi, at den Europæiske Centralbank nægter os kredit, hvis vi selv kommer i uføre.

 

Det er meget godt at have medindflydelse, men det er bedre at bestemme selv. Så lad os stoppe med at sælge ud af vores suverænitet og koncentrere os om at få de områder, som EU allerede administrerer, til at fungere til alles tilfredshed.

 

Samtidig bør vi så se på, om der er områder, hvor det vil være bedre at føre suveræniteten tilbage til medlemsstaterne. F.eks. er der en ulykkelig tendens til, at EU vedtager lovgivning, som påfører medlemsstaterne udgifter.

 

Her må det være rimeligt, at det økonomiske og politiske ansvar følges ad. Vedtager EU udgiftskrævende foranstaltninger, må EU også bære omkostningerne. Ellers eksploderer medlemsstaternes budgetter.

 

Lars Nielsen

 


 

Uhæmmet indvandring

Hvem er de ansvarlige? Hvem har interesse i at undergrave EU? Hvem har interesse i at ødelægge EU? Hvem har interesse i at destabilisere EU? Hvem har interesse i at splitte EU?

 

Der må være nogen, der har en overordnet interesse i at svække EU! Der må da være nogen af de højt betalte politikere i EU, der kan og vil stoppe dette pyramidespil hvor de “få” der kommer ind, skal have familiesammenføring iht. loven (som de alle kender bedre end vi selv ).

 

Der må da være nogen der kan give et fornuftigt svar?

 

Erik Schou

 


 

Italien dømt for menneskerettighedsovertrædelser

Værsgo at skylle ud. Italien er blevet dømt af den såkaldte menneskerettighedsdomstol. Der ankommer årligt flere millioner fattigdomsmigranter til Europa.

 

Men Italien er dømt for menneskerettighedsovertrædelser overfor TRE tunesiske migranter, pga. en internering efter deres deltagelse i voldelige optøjer.  Uden ordentlige toiletforhold, forstås.

 

Italien kan anke dommen, anføres det gudhjælpemig. Hvor langt kan man egentlig komme væk fra de folk, man egentlig skulle beskytte og repræsentere, uden at man selv får brug for beskyttelse?

 

Domme i latterlige, ubetydelige men politisk betændte enkeltsager er for mig at se en dødsensfarlig vej at betræde for en domstol.

 

Karsten Søberg, Glumsø

 


 

Venstrefløjspopulistisk grænsepolitik

Nu vil socialdemokratiet gerne være med til en øget grænsekontrol. Kovendingen er sket efter den ulykkelige hændelse, hvor 71 mennesker fandtes døde i en containerlastbil.

 

Det er fint, at venstrefløjen nu indser nødvendigheden heraf. Men det ligner populisme, når argumentet antyder, at toldere og politifolk skal bruge tiden på at opsnappe kyniske menneskesmuglere.

 

Grænsekontrollen skal handle om at standse alle dem, som uhindret og illegalt passerer grænsen til vort land. Både kriminelle, der måske har været her før, og de, der misbruger vor frihed, vor tillid, vort åbne demokrati og vort velfærdssystem.

 

Det er dette, som et befolkningsflertal for længe siden har tilkendegivet, at man ønsker: En strammere asylpolitik og herunder en øget grænsekontrol.

 

Visti Christensen

 


 

Vores danske elpriser

Vi bygger flere og flere vindmøller i Danmark, fordi vi SELV skulle få billigere energi, hvordan kan det så være, at vi eksporterer EL til Sverige, hvor deres forbrugere kun behøver at betale 9 øre pr kW time, i August 15 øre, sidste vinter 28 øre. HUSK det er Svenske kroner.

 

Og nu truer de med at forhøje prisen med 10 øre. Det er sandelig en alvorlig sag for svenskerne!

 

Så er det som dansker, at man krummer tæer og tænker, hvad er det egentligt der foregår uden den almindelige danskers viden, for hvor mange ser nyheder fra vores nabolande?

 

Ingen kritik af det, men jo mindre vi selv ved, jo nemmere er vi at manipulere med, det er også politik, og magt uden ansvar.

 

Det her er bare for meget i vores politiske stræben efter, at alting skal være så grønt.

 

Yvonne Drewsen

 


 

Biskoppen og den ”politiske kynisme”

Biskop Henrik Wigh-Poulsen har i forbindelsen med den ukontrollable flygtningebølge introduceret et nyt begreb, som han kalder “politisk kynisme”.

 

Som jeg opfatter hans udtalelser, beder han vores politikere om at udvise denne “politiske kynisme” i denne situation, hvor Danmarks overlevelse, som et moderne velfærdssamfund, står på spil.

 

Jeg håber den gode biskop vil udbrede dette budskab til sine, for det meste, bløde lalleglade præster, der prædiker om næstekærlighed, men udlader at fortælle om risikoen for det multikulturelle kaossamfund.

 

Det som biskoppen måske ser, når han ser en ung frisk mandlig araber foran sig, er de tusindvis af danske medborgere, der, efter at have ydet deres i et langt liv, ligger på plejehjem, hvor der skæres ned på hjælpen.

 

Biskoppen ser, at pengene ikke vokser på træerne og at der i hans og danske politikeres valg, er brug for det som han så rigtigt benævner “politisk kynisme”

 

Lone Eriksen

 


 

LA svigter blå blok og skaber et alternativt udlændingepolitisk flertal

I 1980’erne fandtes der et alternativt sikkerhedspolitisk flertal i Folketinget.

 

Den borgerlige firkløverregering (C, V, KF, CD) var i mindretal i flere sikkerhedspolitiske spørgsmål, idet støttepartiet Det Radikale Venstre delte Socialdemokratiets og venstrefløjens syn på sikkerhedspolitikken, men samtidig ikke ønskede at vælte regeringen. Den samme situation er nu opstået i 2015 mht. udlændingepolitikken.

 

Venstre-regeringen vil genbehandle 2.750 sager om statsborgerskab. Liberal Alliance er stærk modstander af genbehandlingen og kalder det “uanstændigt”. Alle partierne i rød blok er enige med LA.

 

Til Berlingske Nyhedsbureau udtaler LA’s indfødsretsordfører, Leif Mikkelsen, at partiet NU VIL SIKRE, at de 2.500 personer, der har haft en “berettiget forventning” om statsborgerskab, også får det.

 

Regeringen er derfor nu i mindretal i på udlændingeområdet, idet støttepartiet Liberal Alliance deler rød bloks syn på udlændingepolitikken. Men LA ønsker ikke at vælte regeringen. Dermed har LA skabt et alternativt udlændingepolitisk flertal.

 

LA svigter blå blok og fortsætter den politik, som partiet førte under SR-regeringen. Her stemte LA for hele 20 af rød bloks lempelser på udlændingeområdet.

 

Hans Joachim Mogensen

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…