Foråret nærmer sig, og man får lyst til at smide de ekstra kilo, som er kommet på over vinteren.
Ifølge fagfolk kan man hjælpe sig selv godt i gang ved at spise madvarer, som man ligefrem bliver slankere af at spise. De brænder flere kalorier af, når de nedbrydes, end hvad de selv indeholder.
Kroppen skal altså bruge mere energi på at fordøje bestemte madvarer end den mængde energi, kroppen får tilført.
Eksempler på fødevarer med meget lavt kalorieindhold kan være agurk, asparges, blomkål, tomater, papaya, bladselleri, chili og grønne æbler.
Af proteinholdige kødprodukter fremhæves magert svinekød, kalkun og kylling.
Af nydelsesmidler hitter kaffen som nummer et, da den kun indeholder 2 kalorier. Kaffe stimulerer desuden omdannelsen af fedt til energi. Et godt supplement til at holde stofskiftet oppe, hvis kaffen indtages med måde.
Men lavkalorie-kost gør det ikke alene
Ernæringseksperter peger på, at det er overordentlig vigtigt hele tiden at holde stofskiftet oppe.
Det gør man bedst ved at spise jævnligt i løbet af dagen og for alt i verden starte med en god morgenmad.
En regel kan være, at der ikke går mere end fem timer mellem måltiderne.
Dertil kommer daglig motion, især hvis man har stillesiddende arbejde.
Husk proteinerne og fedt
For at kroppen kan fungere optimalt, er det vigtigt at indtage proteinholdig kost.
Proteiner findes i både animalske og vegetabilske madvarer.
Fisk, kød, æg, og bønner i alle afskygninger indeholder store mængder protein.
Men også mælkeprodukter og nødder indeholder store mængder protein, men her er det vigtigt at være opmærksom på at mængden af fedt ligeledes er høj.
(Kilde: Daily Mail)