Endnu et europæisk land tvinges til at bygge et grænsehegn – men man forsøger at skjule, hvad det skal bruges til

Da Ungarn byggede sit meget omtalte grænsehegn, var Østrigs socialdemokratiske kansler Werner Faymann ude med en reaktion i det helt skingre leje. Han sagde, at det gav mindelser om koncentrationslejre.

 

Nu bebuder Østrig, at det selv vil bygge et hegn på grænsen til Slovenien!

 

Det siger noget om de voldsomme forandringer, der sker i Europa.

 

Men den østrigske regering gør alt for at skjule, hvor dramatisk situationen er. Det samme gør medierne – også i Danmark. Man prøver at give en politisk korrekt begrundelse for det østrigske hegn.

 

Tysk vrede

Østrig har modtaget 86.000 asylansøgere på bare to uger. De kommer primært ind fra grænsen til Slovenien. I landsbyen Spielfeld på den østrigske side af grænsen ser man dagligt et fuldstændig vanvittigt sceneri:

 

Som en kæmpestor hær vandrer asylansøgere i tætte kolonner gennem landsbyens gader, mens beboerne er drevet til fortvivlelse. Hele døgnet igennem.

 

Regeringens planer om et grænsehegn er en reaktion på denne situation.

 

Men beslutningen er også truffet efter politisk pres fra Tyskland. Langt de fleste af asylansøgerne havner nemlig i den tyske delstat Bayern.

 

Det har fået Bayerns ministerpræsident Horst Seehofer til at fyre en ordentlig salve af mod østrigerne. Han anklager dem for, at de bare skynder sig at sende asylansøgerne videre til Bayern uden at varsle de bayerske myndigheder.

 

Det grimme ord

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

Østrigs plan om et grænsehegn skal forsøge at bringe en vis orden i dette kaos. Men det står meget tåget, hvad det egentlig er, man vil bruge grænsehegnet til.

 

I starten ville den østrigske regering slet ikke bruge det ”grimme” ord grænsehegn, der gav mindelser om Ungarn. Man tyede i stedet for til totalt sort bureaukrat-snak og kaldte det ”specielle strukturelle foranstaltninger”.

 

Men nu har man så bidt i det sure æble og kalder grænsehegnet for et grænsehegn. Til gengæld gør man alt for at nedtone grænsehegnets betydning og på den måde holde den politisk korrekte facade.

 

Den socialdemokratiske kansler Werner Faymann slår ligefrem fast, at der ikke vil komme én eneste asylansøger mindre ind i Østrig på grund af hegnet. Det skal kun bruges til ”kontrol”, som han siger.

 

Den borgerlige indenrigsminister Johanna Mikl-Leitner forsøger at sælge hegnet som en rent teknisk foranstaltning, der i virkeligheden tjener til at hjælpe asylansøgerne.

 

Hvordan det? Jo, jo, hvis der kommer mere styr på tingene, skal asylansøgerne ikke vente så længe i kulden for at komme over grænsen …

 

Læs også
Stramninger var hårdt påkrævet: På blot fire år har asylansøgere kostet samfundet over tretten milliarder kroner

Bullshit

Det står hen i det helt uvisse, hvordan et hegn, som alle skal passere igennem, vil gøre det hurtigere for asylansøgerne at komme ind i Østrig.

 

Det står også hen i det helt uvisse, hvorfor man vil lave en ”kontrol”, som ikke må bruges til at sortere dem fra, som ikke har ret til at komme ind i Østrig. Altså sikre, at der kommer færre ind.

 

Den østrigske regerings sprogbrug er, hvad man kalder bullshit. Man siger bare et eller andet, der lyder rigtigt og pænt, og så håber man, at ingen interesserer sig for, hvad virkeligheden er.

 

Dansk TV har selvfølgelig kritikløst gengivet dette østrigske bullshit.

 

Vidtløftig type

Man kan sagtens forestille sig, at kansler Faymann tror på sin egen skønsnak. Han er tilsyneladende en ret vidtløftig type.

 

Læs også
Irakisk migrant dræbte sin samleverske, fordi hun sagde, at han ikke havde hår på brystet

Derimod er det sandsynligt, at indenrigsminister Johanna Mikl-Leitner har en anden og mere realistisk dagsorden bag de pæne ord:

 

Hvis hegnet bliver bygget, vil det ikke mindst blive lettere at forhindre illegal indrejse til Østrig og Tyskland. I øjeblikket vælter det ind i de to lande med folk, der slet ikke har papirerne i orden. Man magter bare ikke at kontrollere det.

 

Det kunne Mikl-Leitner godt tænke sig at gøre noget ved. Hun vakte opsigt, da i sidste uge talte om, at man skulle bygge et ”Fort Europa”. Med det mente hun, at der skal laves en langt stærkere kontrol ved EU’s ydre grænser.

 

Det fik hun meget på puklen for, og nu er hun blevet mere forsigtig i sine formuleringer.

 

Men realiteten er, at Mikl-Leitner arbejder for, at Østrig får bedre styr på, hvem og hvor mange der slippes ind i landet. Masser af mennesker kommer i dag ind i Østrig, som det passer dem.

 

Flagrer hjælpeløst rundt

Når EU’s bevogtning af de ydre grænser er en vittighed, må det enkelte land tage skrappere nationale midler i brug for ikke at blive løbet over ende af asylstrømmen. Det er, hvad et grænsehegn skal bruges til. Og nu er brugen af grænsehegn altså nået til et vestligt EU-land.

Læs også
Østrig vil afvise statsborgere, der har kæmpet for IS – herhjemme har Lars Løkke sagt, at det er umuligt

 

Østrig bliver næppe det sidste land, der bygger grænsehegn. Her og nu har Slovenien også planer om at gøre det ved grænsen til Kroatien. Andre lande vil komme ind i de samme overvejelser.

 

Alt tyder på, at folkevandringen til Europa fortsætter og forøges yderligere. Angela Merkel har et hovedansvar for dette kaos ved at invitere asylansøgerne til Tyskland. Nu flagrer hun hjælpeløst rundt og udsender ord, som er uden konsekvenser, og som ingen gider tage alvorligt.

 

EU-samarbejdet har slet ikke kunnet klare den enorme udfordring med asylstrømmen. Derfor kan nationale grænsehegn blive et nødvendigt middel til at bremse strømmen. Selv i Tyskland.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…