Flygtninge skal bo 15 km uden for byen – det kan man ikke byde dem, mener radikal politiker

Jesper Elkjær/Landerupgård

Mange kommuner har store problemer med at finde boliger til flygtningene, som har et retskrav på en passende bolig.

 

Retskravet blev indført af SR-regeringen og betyder i praksis, at flygtningene har krav på en bolig før danskerne.

 

Kolding Kommune er en af de kommuner som har svært ved at løse boligproblemet, og kommunen har derfor set sig nødsaget til at leje sig ind i dyre penthouse lejligheder med en husleje på 24.000 kr. om måneden.

 

Men nu har kommunen fundet et alternativ til den dyre ”Bed and Breakfast” i Kolding midtby.

 

Kommunen ejer nemlig et nedlagt behandlingshjem i skønne omgivelser 15 km uden for byen. Så hvis alt går efter planen vil 38 syriske flygtninge blive flyttet til Landerupgård i Sdr. Vilstrup om tre uger, oplyser borgmesteren til TVsyd.

 

En kæp i hjulet

Men i Kolding Byråd er det ikke alle som er begejstrede for at huse de syriske flygtninge på Landerupgård.

 

”Jeg mener det er en glidebane, at flytte flygtningene så langt ud på landet. Det er rigtig dårligt for integrationen. Der er måske nok meget pænt ude ved Landerupgård, men alle fritidstilbuddene, de er inde i Kolding, og de er meget svære at deltage i for flygtningene, hvis de bor så langt ude,” siger Jesper Elkjær byrådsmedlem for Radikale venstre og leder af Kolding Sprogskole.

 

Hvad den radikale politiker mener med ”glidebane” er uklart, men det kan være han tænker på, at det næste flygtningene vil blive udsat for er landmænd og lugten af gylle?

 

Sådan noget kan formodentlig rive stærkt i en radikal cafe-latte-næse, så hvad ville den ikke gøre ved en mellemøstlig-næse, som slet ikke er vant til den slags lugte.

 

Borgmesteren i Kolding er dog ikke så bekymret for, at det er for langt ude.

Læs også
Mange unge indvandrere i København sætter religiøse love over demokratiet – men det søger man at skjule

 

”Jeg synes selv det er en god ordning. Der har været kritiske røster fremme om, at de så kommer til at bo for langt væk fra byen med sprogskolen, men det er vel ikke anderledes end den hverdag mange unge, der bor på landet, har. Og transporten for flygtningene løser vi,” siger borgmester Jørn Pedersen (V) til TV SYD.

 

Den radikale politiker fremhæver også, at der ikke er nogen offentlig transport mellem Landerupgård og Kolding by. Men som borgmesteren siger, så er der jo ikke anderledes end den hverdag mange unge har, og i øvrigt mange andre mennesker.

 

Oftest er det dog sådan, at man kan nå en offentlig forbindelse, ved blot at bevæge sig få kilometer fra hjemmet og ud til den lokale hovedvej. Mange danskere benytter fx en cykel til det.

 

Så du kan selv være langt ude Jesper Elkjær. Flygtningene må lide et utilstrækkeligt transportsystem på lige fod med danskerne.

 

Kilde: TVsyd

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…