Her er kager, der er så racistiske, at du ikke kan tåle at se dem

SR

Ulf Öfverberg fik et chok da han kom ind på Gylles Konditoriet i Karlskrona. Han fik øje på en kagemand, der lignede en kannibal.

 

Konditoriet er kendt og elsket for sine sjove og fantasifulde små kagemænd og kagekoner. Men Ulf Öfverberg kunne aldeles ikke se noget sjovt og hyggeligt i traditionen med kagemændene. Han mente tværtimod at de var racistiske og skulle stoppes.

 

”Jeg reagerede på kagerne fordi de er racistiske stereotyper. En af dem er en sort figur, der ser ud som en kannibal.” (Sveriges Radio citeret fra Avpixlat)

 

Derfor tog han et foto af kagerne og lagde det ud på facebook.

 

Blandt andre Sveriges Radio tog sagen op.

 

Tilbagestående udkantssverige

Mange blev godt gal i skralden. Det var noget pjat, og kagerne var overhovedet ikke racistiske, skrev de på facebook. Ulf Öfverberg blev skældt ud for ikke at kunne skelne småt fra stort.

 

Ulf Öfverberg bor i Stockholm, hvor man aldrig ville se sådanne kager, sagde han.

 

Han mener hele sagen og folks reaktioner ”siger noget om de mindre byer”.

 

Ifølge ejeren af konditoriet er er figurerne inspireret af Disneys figurer og fremstillet af en større virksomhed, der levere bagværk til mange forskellige kunder.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Han vil fortsat sælge kagerne. ”Vi gør ikke forskel på folk. Her kan man få brudepar, der er både hvide og sorte på bryllupskagen”, slutter han.

 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=5787384

 

flere andre sager

Der skal ikke meget til i Sverige for at udløse de politisk korrekte reflekser.

 

Finske julestjerne kager blev hængt ud som nazistiske i medierne. Til stor morskab for finnerne.

 

De traditionsrige honningkagedrenge i brunt tøj var tæt på at blive afskaffet, fordi det brune tøj kunne virke stødende. Men blev reddet af en voldsom folkelig protest. Åre efter i 2013 var det nisserne, der var ved at falde for den politisk korrekte censur.

 

Desuden kom det frem at Disney og svensk TV har censureret i Disneys juleshow, hvor nogle af figurerne i julemandens værksted var klippet ud af tegnefilmen.

Læs også
”De kalder os hvide svin”
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…