Passagererne reddede livet, fordi terroristen ikke havde vasket sine underbukser

CNN

Juledag 2009 forsøgte muslimen Umar Farouk Abdulmutallab fra Nigeria at bringe en selvmordsbombe til sprængning i et fly, der kom fra Amsterdam og var ved at lande i Detroit.

 

Bomben kunne have ødelagt flyet og dræbt alle de næsten 300 passagerer. Men forsøget mislykkedes. Abdulmutallab kunne ikke få bomben til at eksplodere, da det gjaldt.

 

Forleden kom en opsigtsvækkende afsløring af, hvorfor det gik galt for terroristen.

 

Godkendt af al-Qaeda

Han havde forbindelser til al-Qaeda, og her var der store forventninger til hans terroraktion. Han var rejst til Yemen, hvor han fik godkendelse af aktionen fra en af al-Qaedas mest fremtrædende skikkelser, Anwar al-Awlaki (han blev siden dræbt af USA).

 

For al-Awlaki var det en skøn tanke, at almindelige rejsende til USA kunne blive sprængt i stumper og stykker.

 

Men terrorlederens forventninger blev skuffede. Da Abdulmutallab forgæves havde forsøgt at udløse bomben, kastede behjertede passagerer sig over ham, og han blev holdt fast i de få minutter, der var tilbage af turen til Detroit.

 

I februar 2012 blev Abdulmutallab idømt fængsel på livstid. Han erklærede sig skyldig, men viste ingen tegn på anger. Tværtimod omtalte han sin bombe som et ”velsignet våben”.

 

Ild i underbukserne

Selv om aktionen mislykkedes, fik den kolossal medieomtale. Det skyldtes den usædvanlige metode, som Abdulmutallab havde valgt.

 

Han havde gemt bomben i sine underbukser! Men da han forsøgte at sprænge den, fik han ikke andet ud af det end en kortvarig ild i selv samme underbukser, hvilket gav ham forbrændinger i skridtet.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Hvorfor blev bomben en fuser?

 

”Var den fugtig?”

Den bizarre forklaring er nu kommet fra den amerikanske Styrelse for Transportsikkerhed (Transportation Security Administration).

 

Abdulmutallab havde gået i de samme underbukser i to uger uden at vaske dem. I al den tid havde han bomben i bukserne. Og det viste sig skæbnesvangert.

 

På det korte videoklip her forklares sagens sammenhæng af John Pistole, leder af Transportation Security Administration. Det sker i et interview på en sikkerhedskonference.

 

Efter at have hørt om bomben i de uvaskede underbukser, spørger den stilfulde interviewer forsigtigt: ”Er det grunden til … var den fugtig?”

 

Pistole svarer diskret: ”Lad os sige, at den var beskadiget … dens effektivitet var blevet beskadiget.”

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

Trods sagens store alvor har den pæne interviewer (og publikum) lidt svært ved at holde masken. Men hun får så tilføjet: ”Tak for den dårlige hygiejne.”

 

Og det må hun jo nok sige.

 

Ikke anvendt siden

Der er stunder, hvor rene tilfældigheder gør forskellen på liv og død. Her reddede næsten 300 mennesker livet, fordi en mand ikke fik vasket sine underbukser i over to uger. Ikke særlig delikat, men meget heldigt.

 

Så vidt vides, er metoden ikke blevet anvendt siden hen.

 

Umar Farouk Abdulmutallab:

Læs også
Socialdemokratisk politiker: ”Vi skal nok sørge for, at navnet Muhammed aldrig forsvinder”

Foto: Umar Farouk Abdulmutallabs underbukser (ABC NEWS)

 

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2705644/Underpants-bomber-failed-mission-blow-airliner-wore-pair-underwear-two-weeks.html#v-3696705794001

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…