Dobbelt op på antallet af asylansøgere nær Hørsholm

Arkiv

Forestil dig udsigten til en hverdag, hvor der pludselig står to betjente, som har anholdt en person på din grund, mens du nyder sommeren i din have sammen med dine børn og børnebørn.

 

Forestil dig en hverdag, hvor der bliver stjålet elværktøj fra dit skur, hvor fremmede mennesker træder ind på din grund og bruger toilettet i din ulåste campingvogn. Hvor du jævnligt finder fremmede kreditkort, punge, mobiltelefoner i din hæk.

 

Det var den virkelighed, der fik en familie i Hørsholm til at sælge hus og hjem, da Sjælsmark Kaserne var asylcenter for mindreårige flygtninge. Og med en statistik, der viser, at hver 4. asylansøger er kriminel, bliver det med al sandsynlighed udsigten for borgerne i Hørsholm, når der i den nærmeste fremtid flytter 700 udviste asylansøgere til den tidligere Sjælsmark Kaserne.

 

Uden dokumentation for de forventede fordele, og uden nogen som helst politisk kontakt til de folkevalgte i Hørsholm Kommune, har regeringen besluttet at samle alle landets udviste asylansøgere på ét sted – i tæt nærhed til Sandholmlejren.

 

Systemer har forrang

Den umiddelbart eneste begrundelse for beslutningen er, at Rigspolitiets arbejde vil være lettere, når man samler asylansøgerne på et sted.

 

For mig at se endnu et grelt eksempel på, hvordan systemer har forrang borgerne. At politiets arbejde styrer samfundets indretning er grotesk!

 

Og at regeringen planlægger et samlet udrejsecenter så tæt på Sandholmlejren, med de udfordringer man allerede har anerkendt, idet der bl.a. er bevilget 2 mio. kr. til såkaldt tryghedsskabende og tryghedsbevarende politiarbejde, uden at kunne dokumentere forventede økonomiske eller sociale fordele er for mig at se en skændsel.

 

Beskyt borgerne

Baseret på tidligere erfaringer, er jeg personligt stærkt bekymret for, hvad 700 mennesker, der står med den ene fod ude af landet, vil skabe af udfordringer lokalt. I nærområdet, men også i bymidten og resten af oplandet.

 

Samfundet er til for borgernes skyld – ikke omvendt.

 

Læs også
Tyskerne er blevet mere kritiske over for asylansøgere – de stoler ikke på dem

Vi må derfor aldrig acceptere, at samfundet indrettes af hensyn til systemer. Og vi bør i den grad være opmærksomme, når åbenlyst dårlige, statslige beslutninger træffes uden lokal forankring.

 

Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for, at vi ved næste valg får en borgerlig regering, som kan omgøre denne dårlige beslutning.

 

Og jeg vil indtil da tage kampen op for alle de borgere, som lige nu sidder med en knugende frygt og usikkerhed i maven over en fremtid, hvor hærværk og kriminalitet med al sandsynlighed bliver deres version af ’det gode naboskab’.

 

Pernille Vermund er folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…