Arabiske rigmænd køber børn til sex

youtube

Den katastrofale borgerkrig i Syrien har varet siden marts 2011.

 

Ud over de væbnede kampe mellem regeringstro styrker og oprørsgrupper sker der overgreb på civilbefolkningen, heriblandt kvinderne.

 

Omkring 650.000 syrere, hvoraf størstedelen er kvinder og børn, er flygtet til Jordan, Libanon, Tyrkiet, Libyen og Irak. I Jordan er der mere end 120.000 syriske flygtninge, og heraf er 75 procent kvinder og børn. De er navnlig flygtet fra voldtægterne i det urohærgede land.

 

I flygtningelejrene risikerer de imidlertidig nye seksuelle overgreb, idet økonomisk nød får flere til at sælge deres unge døtre til et midlertidigt ægteskab med en rig arabisk mand.

 

 

 

Særlige muslimske “ægteskaber” 

Ifølge en syrisk mor til to døtre i Zaatari flygtningelejren i Jordan kommer “mænd her for at tage en ung pige som deres kone nummer to. De gør det under påskud af at ville hjælpe os”.

 

Flygtningelejrens vagter modtager ofte henvendelser fra jordanere og saudiarabere, der ønsker at få adgang til lejren, så de kan finde sig en “køn ung brud”.

 

Men der er slet ikke tale om rigtige ægteskaber. Tværtimod er der tale om en særlig muslimsk foranstaltning.

 

Ifølge Koranen er sex uden for ægteskab ikke tilladt. Så hvis en mand vil have et midlertidigt forhold, er han nødsaget til at indgå et midlertidigt ægteskab. Det er kendt i forskellige former og findes i flere lande.

 

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

Blandt de midlertidige ægteskabsformer er der “glædesægteskabet”, nikah mut’ah, der også kendes fra Iran. Og der er ægteskabet for den rejsende, nikah misyar.

 

Ziyad Hamad fra nødhjælpsorganisationen Kitab al-Sunna fortæller, at “glædesægteskaberne” indgås med et håndskrevet dokument, der ikke bliver registreret hos de religiøse myndigheder.

 

Manden lejer en bolig udenfor flygtningelejren og fortæller kvinden, at han vil forsørge hende, og at de kan gøre ægteskabet formelt, når de først er rejst til Saudi-Arabien. Så har han sex med hende, gør hende måske gravid, og en uge efter lader han sig skille fra hende.

 

 

14-årige Leila

Det tyske nyhedsmedie RTL har besøgt syriske flygtninge i Jordan.

 

I dette videoklip fra deres udsendelse den 25. september møder man blandt andre den 14-årige Leila, der er flygtet til Jordan sammen med sin mor og fem søskende.

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

Hendes mor har af nød tvunget hende til at gifte sig, og hun er indstillet på at skulle ofre sig for sin familie.

 

Man ser hvordan den 14-årige pige bliver gjort i stand, inden hun skal møde sin mand, en 70-årig saudiaraber. Han havde iøvrigt  betinget sig, at bruden højst må være 13 år gammel. Hun ser meget beklemt og nervøs ud. “Det er jo første gang”, som hun selv siger.

 

 

16-årige Gazal

RTL har også interviewet den 16-årige Gazal.

 

For hende er det ikke første gang, idet hun tidligere er blevet solgt til en saudiaraber, der drak, slog og voldtog hende. Efter to måneder leverede han hende tilbage til alfonsen. Hun afventer nu, at hun får en ny mand.

 

Læs også
To bøger, der giver indsigt i muslimsk værdier og dannelsesidealer

“Jeg hader mig selv, jeg er helt udbrændt. Jeg vil ikke have en ny mand, men jeg er nødt til det, for vi er dybt forgældede. Jeg ønsker ikke, at nogen pige skal lide ligesom jeg gør”, siger hun.

 

Fatma opholder sig med sine tre små piger i flygtningelejren. Da hun blev tilbudt penge for sine døtre, nægtede hun pure. “Nej! Jeg ville aldrig gøre det! Jeg ville sælge alt, hvad jeg ejer, med undtagelse af mine døtre. Det er perverst! Saudierne køber ganske enkelt vores små piger.”

 

 

Sheiker på rov

I gennemsnit fødes der dagligt 11 børn i flygtningelejren. Lægerne på stedet uddeler p-piller og kondomer og instruerer omhyggeligt kvinderne i, hvordan de beskytter sig imod graviditet. Mange kender ikke til mulighederne.

 

I hovedstaden Amman besøger RTL en café. Her sidder de saudiarabiske sheiker og laver forretninger og nyder livet.

 

De er på udkig efter syriske piger til et midlertidigt ægteskab. De gifter sig med en pige, gør hvad de vil med hende og lader sig skille fra hende, når de er færdige med hende. Den seksuelle ydelse koster 2000 euro. Det er prostitution i overensstemmelse med islamisk lov.

 

Læs også
Islamisk skilsmisselov skaber ulykke i Danmark

Imamens velsignelse

Hvis imamen er indforstået, er det ud fra en streng tolkning af sharia‘en i orden at gifte sig med meget unge piger. Dette vanskeliggør menneskrettighedsorganisationers bestræbelser på at standse menneskehandelen. Efterspørgselen på de syriske piger er stor og voksende.

 

Seksuel udnyttelse

Også i Tyrkiet og Libyen er der beretninger om seksuelle overgreb på syriske flygtninge som følge af midlertidige ægteskaber. I Benghazi udtaler flygtningen Ahmed Atrash til BBC, at det er en moderne form for slaveri. At bruge ordet ‘ægteskab’ er kun en forskønnende omskrivning.

 

Endnu et eksempel på seksuel udnyttelse af flygtede piger fandt sted i 2003, da titusindvis af unge piger var flygtet fra Irak til Syrien, hvor de blev solgt til velhavende arabere, der tog på sexferie i Damaskus.

 

Se videoindslaget her: (engelske undertekster)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…